Dataspelet Ostindiska Kompaniet: East India Company


httpv://www.youtube.com/watch?v=B34lKiCVp3s

I datastrategispelet Ostindiska Kompaniet eller, “East India Company” som det heter original så får du som spelare möjligheten att bygga ett av de största handelsimperium världen har sett samtidigt som du måste engagera dig i vilda sjöslag för att nå fullständig rikedom och makt.

För oss alla som har ett intresse av Ostindiska kompaniet, 1700-tals sjöfart och inte kunde följa med ostindienfararen Götheborg på sin resa till Kina Kanton kan detta vara det närmsta man kan komma att få uppleva det stora äventyret.

Spelarna får slåss och styra sina handelsimperier från Europa till Fjärran Östern med åtta nationaliteter att välja bland. Storbritannien, Holland, Frankrike, Danmark, Portugal, Sverige, Italien eller Spanien.

Du startar i all enkelhet med att bygga upp din flotta, etablera förbindelser med fjärran länder samtidigt som du måste hålla andra rivaliserande nationer stången. Välj från en mängd olika skeppsklasser av fraktskepp och örlogsmän. Med hjälp av de olika fartygsklasserna skapar du välbalanserade flottor som går på specifika handelsrutter. Kontrollera och uppgradera välplacerade hamnar medan du formar din strategi för total dominans.

Konflikter och krig är oundvikligt. När fiendens skepp engagerar varandra i strid utspelar sig spektakulära sjöslag i realtid. Förödande bredsidor ges med ett hiskeligt öronbedövande brak som river genom fiendens skepp och dess manskap. För att nå en djupare taktiskt nivå kan du när som helst ta själv ta eget kommando på vilket som helst utav dina skepp som du önskar, detta för att riktigt kunna känna stridens hetta på riktigt nära håll.

Spelet skall enligt tillverkaren släppas någon gång under första kvartalet 2009.

httpv://www.youtube.com/watch?v=EefHeOdY7sU

Mer information får du på speltillverkarens egna hemsida som du kommer till om du klickar här